Демократичні сили Сирії: Ракка буде частиною децентралізованої країни

Демократичні сили Сирії: Ракка буде частиною децентралізованої країни
Місто Ракка, Сирія

Курди вкотре показали, що виступають за федералізацію Сирії

Представники Демократичних сил Сирії (ДСС), які звільнили місто Ракка від Ісламської держави, заявили про те, що дане місто буде частиною децентралізованої федеральної Сирії.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Переважно арабське населення цього міста і навколишній території, за словами представника ДСС, мають вирішити своє власне майбутнє «в рамках децентралізованої, федеральної і демократичної Сирії».

При цьому представники Демократичних сил Сирії, куди входять загони курдської самооборони (YPG) і арабські частини, заявили про те, що будуть охороняти кордони провінції проти всіх зовнішніх загроз. Також було обіцяно, що владу над містом Ракка буде передано цивільній раді і поліцейським силам, які сформують під егідою ДСС.

При цьому в регіонах Сирії із переважно курдським населенням розпочався процес створення федеральної системи. Старт даному процесу дали вибори, які мають проводити в три етапи і які почалися у вересні 2017 року.

В той самий час Башар Асад неодноразово заявляв про те, що Дамаск має намір завершити процес повного звільнення країни, в якій із 2011 року триває громадянська війна. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: