День знань у школах, розташованих у прифронтовій зоні Донбасу, минув спокійно

День знань у школах, розташованих у прифронтовій зоні Донбасу, минув спокійно

Школярі без загрози для життя прийшли до школи, почули перший дзвінок і почали навчання

День знань у школах, розташованих у прифронтовій зоні Донбасу, вдалося провести організовано. Про це повідомив спікер АП з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Ситуація, яка склалася в зоні проведення АТО завдяки зусиллям і керівництва держави, і з допомогою наших міжнародних партнерів, нам вдалося натиснути на російське керівництво, зокрема було повідомлено керівництву російських окупаційних військ. Через ЦКК нам вдалося донести цю інформацію і домовитися про те, щоб не було обстрілу, у тому числі з важкого озброєння. Завдяки цьому нам вдалося організовано провести День знань у школах, розташованих у прифронтовій зоні. Це велике досягнення. Наші школярі без загрози для свого життя прийшли за парти, почули перший дзвінок і почали навчання», – сказав Лисенко.

Нагадаємо, «режим тиші» було встановлено на Донбасі з 00:00 1 вересня. Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що з півночі в зоні АТО не було жодного обстрілу. Президент України Петро Порошенко підтвердив, що «режим тиші» на Донбасі дотримується.

На лінії розмежування працює 37 шкіл, в яких навчається 6,5 тис. дітей.

Дізнатися про рекомендації МОН щодо побудови навчального процесу у новому навчальному році можна у статті «Главкома» «Здрастуй, школо! Всі головні зміни, які чекають на вчителів, школярів і батьків у новому навчальному році».

Про вплив на дітей та дорослих нових рекомендацій Міністерства освіти і науки читайте в інтерв'ю дитячого психолога Катерини Гольцберг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: