День знань: в українських школах пролунає перший дзвоник

День знань: в українських школах пролунає перший дзвоник
Фото dt.ua

На учнів початкових класів цього року чекатиме полегшена навчальна програма

Сьогодні, 1 вересня, в Україні розпочнеться новий навчальний рік для школярів і студентів. Цьогоріч лінійки у столичних школах зробили необов'язковими: місцева влада дала можливість керівництву навчальних закладів самостійно обирати сценарій свята для дітей, пише УНІАН.

Крім того, на учнів початкових класів цього року чекатиме полегшена навчальна програма: наприклад, у перших класах домашніх завдань  не повинно бути зовсім, в 2 класі – не більше, ніж дитина може виконати самостійно за 45 хвилин, в 3 класі – за 1 годину 10 хвилин, в 4 класі – за 1 годину 30 хвилин.

У День знань міністр освіти і науки України Лілія Гриневич візьме участь в урочистостях, присвячених Дню знань, у Вороньківській загальноосвітній опорній школі І-ІІІ ступенів Бориспільського району Київської області.

Глава держави Петро Порошенко проведе зустріч зі студентами та викладачами Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Дізнатися про рекомендації МОН щодо побудови навчального процесу у новому навчальному році можна у статті «Главкома»: «Здрастуй, школо! Всі головні зміни, які чекають на вчителів, школярів і батьків у новому навчальному році».

Про вплив на дітей та дорослих нових рекомендацій Міністерства освіти і науки читайте в інтерв'ю дитячого психолога Катерини Гольцберг.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: