Депутат Європарламенту звинуватила Меркель в підтримці «Північного потоку-2»

Депутат Європарламенту звинуватила Меркель в підтримці «Північного потоку-2»
Ребекка Гармс

Ребекка Гармс заявила, що німці інколи мають шанувати загальноєвропейські інтереси

Депутат Європарламенту Ребекка Гармс заявила, що критика канцлером Німеччини Ангелою Меркель санкцій США проти Росії шкодить репутації Німеччини. За словами Гармс, такою реакцією Меркель «показує, що підтримує «Північний потік-2».

Про це вона повідомила «Громадському».

На її думку, підтримка канцлером критики глави МЗС Німеччини Зігмара Габріеля та канцлера Австрії Крістіана Керна санкцій – пов’язана з проектом «Північний потік-2».

«В Німеччині є великий інтерес до цього проекту. До цього моменту я думала, що канцлер Меркель буде чутливішою до сусідів Німеччини у ЄС. Наприклад, країни східної Європи чи такі країни як Данія виступають проти Північного потоку-2; проти нього виступають багато інших країн. Вони бачать у ньому щось на кшталт німецько-російської газової імперії», – сказала Гармс.

Гармс заявила, що німці інколи мають шанувати загальноєвропейські інтереси – а не тільки їхні власні вузькі економічні.

«Наскільки я знаю, ми зараз не потребуємо газу, тож виникає питання, чому ми маємо послаблювати режим санкцій щодо Росії, створюючи газову монополію між німецькою та російською компаніями?», – сказала Гармс.

За словами депутата Європарламенту, не існує жодної причини змінювати стратегію санкцій щодо Росії.

«Ми завжди можемо говорити між собою, але якщо в реальності на місцях не відбувається жодних змін, – ані на Донбасі, ані в Сирії – тоді навіщо змінювати нашу стратегію?», – підкреслила вона.

Нагадаємо, що «Північний потік» – це газопровід від Росії до Німеччини, перша гілка якого вже збудована. «Північний потік-2» – друга ланка газопроводу, зведення якої планується через Балтійське море.

У четвер 16 червня міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель та канцлер Австрії Крістіан Керн засудили нові санкції США щодо будівництва Росією «Північного потоку-2». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: