Депутат в бігах Онищенко написав заяву на відпустку

Депутат в бігах Онищенко написав заяву на відпустку

Онищенко просить голову Верховної Ради Андрія Парубія надати йому відпустку

Народний депутат України Олександр Онищенко, яких, за останньою інформацією, переховується в Росії, просить голову Верховної Ради Андрія Парубія надати йому відпустку. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

11_1111_11

«Уявіть собі: депутат в бігах Онищенко написав ...заяву про відпустку! Перевтомився.... і КЗОТ гарантує йому, бідаці, відпустку», - написала вона.
Геращенко зазначила, що отримала цей лист на підпис перед своїм відрядженням на Донбас і розгубилася, що з цим робити. «Попросила парламентських юристів і знавців регламенту дати консультацію - що робити в такому випадку? Цікаво, Клюєв теж напише заяву про відпустку? Бо ж по КЗОТ має право...», - написала вона.
Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку і вручив його адвокатам.
У ГПУ уточнили, що підписано повідомлення про підозру Онищенку у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (Фіктивне підприємництво), ч.3 ст.209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом), ч.2 ст.364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), ч.2 ст. 366(Службове підроблення) КК України.
22 червня НАБУ та САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.
5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка — головного фігуранта газової схеми. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканістю, покинув Україну.
Станом на 26 липня затримано 12 підозрюваних. 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає понад 1 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: