Депутат звинуватив міністра Омеляна в «кришуванні» схем компанії «ТІС»

Депутат звинуватив міністра Омеляна в «кришуванні» схем компанії «ТІС»
Володимир Омелян

Купрій заявив, що діяльність «ТІС» несе загрозу національній безпеці України

Міністр інфраструктури Володимир Омелян покриває антидержавну діяльність стивідорної компанії ТІС, що належить громадянину Росії Андрію Федоричеву. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді України завив представник міжфракційного депутатського об'єднання «Депутатський контроль» Віталій Купрій.

«Вони ганебно порушують законодавство України, безкарно обкрадають нас з вами і зв'язалися зараз з вищим рівнем корупції - міністром інфраструктури Омеляном, який не реагує на те, що відбувається і, очевидно, має частку з усіх цих накрадених коштів», - заявив він.

Купрій додав, що діяльність «ТІС» несе загрозу національній безпеці України. «Мені відомо про декілька кримінальних проваджень щодо компанії «ТІС» і окремо російського громадянина, який є кінцевим бенефіціаром всього цього - Олексія Федоричева. Це людина, яку використовує ФСБ, органи, які встановлюють контроль, монополію над перевалкою вантажів у порту «Южний», і це носить загрозу економічній і національній безпеці України. Тому, я також направив відповідне звернення до Ради нацбезпеки і оборони», - заявив нардеп.
Парламентарій уточнив, що також звернувся до правоохоронних органів із заявами про економічні злочини компанії «ТІС».
«Однозначно було розслідувано, і мною виявлені факти, що вони захопили земельну ділянку в порту - понад 100 гектарів, було підроблено відповідний державний акт на землю. Вони вплуталися в аферу з зерном, коли Державна продовольча корпорація відправляла зерно за кордон, але кошти за це - десятки мільйонів доларів - не надходили державі. Це однозначно ухилення від сплати податків у великих розмірах і використання офшорних компаній для цього. І за цими все фактам я також направив звернення до керівництва держави, в відповідні фіскальні органи, СБУ, НАБУ», - зазначив Купрій.
Він підкреслив, що «Депутатський контроль» слідкуватиме за ходом розслідувань щодо співпраці і спільної діяльності міністра Володимира Омеляна і компанії «ТІС».
Як повідомлялося, СБУ розслідує роль керівництва Мінінфраструктури при незаконній передачі компанії «ТІС» права на стягування 50% портових зборів в порту «Южний». Кримінальне провадження було відкрито за ч. 5 ст. 191 КК («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою»). Аналогічне розслідування ведеться відносно стивідорної компанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: