Депутати підтримали підвищення пенсій з 1 жовтня

Депутати підтримали підвищення пенсій з 1 жовтня

Урядовий законопроект № 6614 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій прийнято у першому читанні

Народні депутати підтримали у першому читанні урядовий законопроект № 6614 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій. Проект закону входить до пакету законопроектів щодо пенсійної реформи.

Відповідне рішення підтримали 282 народних депутати.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, який виступав з трибуни парламенту, проект закону напрацьовувався урядом протягом року спільно з вітчизняним експертним середовищем, соціальними партнерами, міжнародними експертами, пройшов розгляд Національною радою реформ.

«Законопроект № 6614 передбачає підвищення пенсій з 1 жовтня 2017 року для більш як 5,6 млн пенсіонерів, а згодом підвищення соціальних стандартів з 1 грудня до 1 жовтня ще для майже 3,5 млн наших пенсіонерів, передбачає скасування оподаткування пенсій», - розповів Рева.

Крім того, за словами міністра, документ містить низку інших позицій, які дозволять підвищити рівень пенсійного забезпечення, зокрема припинити «зрівнялівку», та запустити механізм щорічного автоматичного перерахунку пенсій.

«Це - наш перший крок на шляху реформування пенсійної системи. Наступним стане реформування системи пенсійного забезпечення військовослужбовців і, найголовніше, перехід до другого рівня пенсійного забезпечення - розгляд питання щодо введення накопичувальної системи», - підкреслив Рева.

Нагадаємо, 21 червня Кабінет міністрів України на своєму засідання погодив пакет законів про пенсійну реформу та передав його на розгляд Верховної Ради.

Раніше міністр соцполітики розповів, чому Рада не поспішає з пенсійною реформою.

Читайте також статтю: #ПенсіїНеГречка. Реформа чи чергове «покращення»?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: