Депутати ухвалили законопроект про врегулювання ситуації на Донбасі

Депутати ухвалили законопроект про врегулювання ситуації на Донбасі

За документ проголосували 229 нардепів

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей». За документ проголосували 229 нардепів.

Так, проектом пропонується продовжити на рік дію закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей».

Зокрема, передбачається введення особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей виключно після виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, бойовиків і найманців з території України.

«Особливий порядок вступає в силу виключно після виконання всіх умов, зазначених у законі, зокрема, в частині, яка стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України», - зазначено в проекті закону.

18 жовтня спливає термін дії Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», який приймався на три роки  у вересні 2014 року.

Нагадаємо, Рада схвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Нагадаємо, 5 жовтня Верховна Рада почала розгляд законопроектів щодо реінтеграції Донбасу.

Але на засіданні сталася сутичка, після якої голова ВР Андрій Парубій оголосив перерву в засіданні Ради і покликав у свій кабінет на нараду лідерів фракцій.

Пізніше, о 18-й годині, Парубій закрив засідання Ради. Він також повідомив, що на нараді лідерів фракцій домовилися вилучити із законопроектів щодо Донбасу згадки про Мінські угоди.

До проекту закону додали третій пункт про особливий статус окремих районів Донбасу, який продовжать виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону, зокрема у частині, що стосується виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

Читайте також статтю: Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: