Держдеп: cпецпредставник США «надзвичайно напружено працює» в Україні

Держдеп: cпецпредставник США «надзвичайно напружено працює» в Україні
Спецпредставник США з врегулювання конфлікту в Україні Курт Волкер

Курт Волкер продовжує перебувати в Україні

Спецпредставник США з врегулювання конфлікту в Україні Курт Волкер продовжує перебувати в Києві, куди він прибув 9 липня. Це підтвердила у вівторок в бесіді з журналістами високопоставлений співробітник Держдепартаменту США.

«Він надзвичайно напружено працює. Ми були дуже раді тому, що посол Волкер разом з Тіллерсон знаходився на вихідних в Києві. Він все ще перебуває там», - заявив представник зовнішньополітичного відомства США, коментуючи діяльність Волкера .

«Він (Волкер, - ред.) працює з багатьма людьми над тим, що для нас важливо. США, зрозуміло, хотіли б бачити згоду по Мінських домовленостях. І ми просто щасливі, що у нас є хтось там «на землі», - зазначила американський дипломат.

Водночас, ніяких деталей, пов'язаних з переговорами Волкера, вона не розкрила.

Як відомо, державний секретар США Рекс Тіллерсон 7 липня призначив спецпредставником щодо України колишнього американського посла в НАТО Курта Волкера. Обидва посадовці у неділю, 9 липня, відвідали з офіційним візитом Київ.

Волкер відповідатиме за просування зусиль Сполучених Штатів, спрямованих на виконання Мінських угод. Він неодноразово закликав адміністрацію Дональда Трампа протидіяти викликам з боку Росії.

Держсекретар Рекс Тіллерсон вірить, що спецпредставник США допоможе встановити мир на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: