Держдеп: ми знаємо, як важливо росіянам повернути конфісковані дачі

Держдеп: ми знаємо, як важливо росіянам повернути конфісковані дачі

Один із конфіскованих маєтків

Представники РФ скасували зустріч із заступником держсекретаря після розширення пакету санкцій проти Росії

Росіяни надають важливого значення поверненню конфіскованих у них дипломатичних дач у штатах Меріленд і Нью-Йорк, які потрапили під санкцій через шпигунську діяльність російських спецслужб.

Про це сказала під час брифінгу речник Держдепартаменту США Хезер Науерт, повідомляє «Укрінформ».

«Ми мали заплановану зустріч між нашим заступником держсекретаря Томом Шенноном (і заступником глави МЗС Росії Сергієм Рябковим – ред.), і вона була скасована росіянами. Темами на порядку денному були деякі з таких питань, як дачі, які, наскільки я знаю, є дуже важливими для російського уряду», - зазначила Науерт.

Вона ще раз підкреслила, що російська сторона сама скасувала зустріч на рівні замміністрів після розширення пакету санкцій США проти РФ. Водночас вона підкреслила, що американська сторона відкрита для перенесення переговорів на інший час, щоб знайти рішення по деяких з питань.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року президент США Барак Обама запровадив санкції проти Росії через її втручання у президентські вибори. Зокрема, зі Сполучених Штатів були вислані кілька десятків дипломатів та конфісковані дипломатичні маєтки, які Росія використовувала з метою шпигунської діяльності.

Вчора стало відомо, що президент США Дональд Трамп планує зустрітися з Володимиром Путіним під час саміту «Великої двадцятки» (G20), який запланований в німецькому Гамбурзі 7-8 липня. 

Згодом ЗМІ повідомили, що Трамп доручив скласти список можливих поступок Путіну. Однією з розглянутих пропозицій є повернення Росії двох дипломатичних резиденцій у Нью-Йорку та Меріленді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: