Держдеп США розслідує неправильне поводження Клінтон з секретними документами

Держдеп США розслідує неправильне поводження Клінтон з секретними документами
Екс-держсекретар США Гілларі Клінтон

У минулому році ФБР визнало Клінтон невинною в неправильному поводженні з секретною інформацією

Державний департамент США почав розслідування щодо Гілларі Клінтон і її помічників, які неправильно поводилися з секретною інформацією під час її перебування держсекретарем.

Про це повідомляє Fox News.

«Не дивлячись на те, що щодо них розпочато розслідування, Клінтон і її співробітники, як і раніше мають дозвіл на доступ до конфіденційної урядової інформації», - зазначає телеканал.

Зазначається, що мета розслідування - визначити, чи порушувала Клінтон і її найближчі помічники урядові протоколи, використовуючи свій приватний сервер для отримання, зберігання і передачі секретних і надсекретних урядових документів.

Уточнюється, що Держдеп почав своє розслідування після завершення подібного розслідування з боку ФБР.

У минулому році ФБР визнало Гілларі Клінтон невинною в неправильному поводженні з секретною інформацією.

Нагадаємо, скандал у зв'язку з електронним листуванням Клінтон спалахнув у березні 2015 року. З'ясувалося, що вона, бувши держсекретарем, проти встановлених вимог вела службове листування з особистого облікового запису.

Влітку 2016 року Комі оголосив, що Клінтон проявила крайню недбалість, але ознак злочинного умислу в її діях немає. Проте наприкінці жовтня глава ФБР відправив у Конгрес повідомлення, що виявлено нові листи Клінтон, і він починає нову перевірку. Це розбурхало передвиборну кампанію і підвищило шанси Дональда Трампа.

Колишній державний секретар США Гілларі Клінтон 2 травня звинуватила у своїй поразці на президентських виборах Росію і директора ФБР Джеймса Комі, зазначаючи, що їхнє втручання «відлякало» виборців.

Нещодавно президент США Дональд Трамп звинуватив свою колишню суперницю по президентських перегонах Гілларі Клінтон і її прихильників у зв'язках із Росією. Також він вважає «фальшивою» інформацію про втручання Росії у вибори президента США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: