Держдеп: в Росії існують трудові табори КНДР

Держдеп: в Росії існують трудові табори КНДР
Держсекретар США Рекс Тіллерсон

У доповіді Державного департаменту США зазначається, що в Росії і Китаї до примусових робіт залучені приблизно 50–80 тис. північнокорейців

На території Росії розташовані табори, організовані Північною Кореєю, в яких тисячі робітників із КНДР залучено до примусової праці.

Про це йдеться у доповіді Державного департаменту США, присвяченій питанню торгівлі людьми.

У документі наголошують, що «російська влада не провела жодних розслідувань у цьому напрямку».

Анонсуючи доповідь, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що в Росії і Китаї до примусових робіт залучені приблизно 50–80 тис. північнокорейців, які часто працюють по 20 годин на день. Більшу частину їхньої зарплати конфіскує влада КНДР, повідомила прес-служба Держдепартаменту.

«Північнокорейський режим отримує сотні мільйонів доларів на рік внаслідок примусової праці. Відповідальні держави просто не можуть дозволити, щоб це тривало, і ми закликаємо будь-яку країну, яка приймає робітників із КНДР у межах домовленостей, що включають у себе примусову працю, відправити цих людей додому», – сказав Тіллерсон.

Тривогу Держдепартаменту також викликало рішення російської влади з 1 січня 2017 року застосовувати примусові роботи як альтернативну міру покарання за злочини.

Росію, як і Китай, у доповіді поміщено на найнижчий – третій – рівень у рейтингу боротьби з рабською працею і торгівлею людьми.

«Главком» також повідомляв, що Держдеп США покращив рейтинг України у звіті з протидії торгівлі людьми. Україна визначена у списку другого рівня, це сталося вперше за останніх чотири роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: