Чиновники-корупціонери можуть радіти: електронне декларування заблоковано

Чиновники-корупціонери можуть радіти: електронне декларування заблоковано
Фото з відкритих джерел

Система не готова до роботи та містить невідповідності технічному завданню

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації ДССЗЗІ в п’ятницю ввечері повідомила про відмову у сертифікації комплексу збирання та обробки електронних декларацій.Про це йдеться у заяві ДССЗЗІ, що оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

Відомство стверджує, що система не готова до роботи та містить невідповідності технічному завданню. «Було виявлено значну кількість невідповідностей реалізованих рішень із захисту інформації вимогам технічного завдання на побудову КСЗІ Реєстру, а також не підтверджені спроможності системи забезпечувати безпеку окремих задекларованих функцій, зокрема в частині ідентифікації та автентифікації декларанта за допомогою сервісів BankID», - йдеться в заяві.

«Програмне забезпечення, що досліджувалося в рамках державної експертизи, виконане частково, що не дозволяє говорити про забезпечення надійного захисту інформації в системі електронного декларування... Експертною радою відмовлено у видачі Атестату відповідності», - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, що запуск системи електронного декларування є передумовою для надання Україні траншу МВФ та для скасування візового режиму з ЄС. Державний орган стверджує, що ще до початку сертифікації повідомив міжнародних партнерів про очікувані проблеми із атестацією системи: «Наявна функціональність Реєстру не відповідає цілям створення системи електронного декларування, про що було наголошено на робочій зустрічі представників державних органів та заінтересованих сторін ЄС, США, ПРООН у вівторок, 9 серпня».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: