Десята держава заявила про розрив дипломатичних відносин з Катаром

Десята держава заявила про розрив дипломатичних відносин з Катаром
Катар

Вже 10 держав звинуватили Катар у підтримці «Ісламської держави»

Коморські острови заявили про розрив дипломатичних відносин з Катаром. Послу Катару на Коморах необхідно залишити країну. Про це заявили в Міністерстві закордонних справ Союзу Коморських острів, передає РБК.

Союз Коморських островів знаходиться у Східній Африці і розташований в Індійському океані в північній частині Мозамбікського протоки. Союз Коморських острів є федеральною президентською республікою.

Коморські острови стали десятою країною, яка розірвала дипломатичні відносини з Катаром. Раніше дипломатичні відносини з країною вирішили призупинити Мавританія, Ємен, Лівія, Бахрейн, Єгипет, ОАЕ, Саудівська Аравія, Маврикій і Мальдівська Республіка. Ці держави звинуватили Катар в підтримці екстремістів, у тому числі «Ісламської держави».

Крім того, Доха, на їх думку, робить спроби втручатися у внутрішні справи інших держав. У свою чергу, Йорданія прийняла рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі, а також відкликала ліцензію у катарського телеканалу Al Jazeera, який вже заблокований в ОАЕ і Саудівській Аравії. Крім цього, Ер-Ріяд закрив кордон з Катаром, через який у країну надходять майже всі продукти харчування.

Майже 90 відсотків усіх продуктів харчування – це імпорт. Місцеві газети повідомили, що жителі масово скуповують рис, молоко і яйця. У соціальних мережах з'явилися фотографії спустошених полиць супермаркетів, газети повідомляли про панічних закупівлі.

Як повідомлялося, що у США підозрюють, що у цій кризі не обійшлося без російських хакерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: