Десятки новобудов у Києві залишаться без опалення: «Перлина Троєщини», «Совські ставки»...

Десятки новобудов у Києві залишаться без опалення: «Перлина Троєщини», «Совські ставки»...
У Києві позбавлять тепла десятки незаконних новобудов

Проблемних будинків близько 40. Серед них комплекс «Перлина Троєщини»

Київрада повідомила про те, що в незаконно зведених новобудовах Києва не подадуть опалення, тому людям доведеться шукати альтернативні шляхи.

Мер Віталій Кличко доручив службам інформаційного забезпечення сформувати перелік будинків, які залишаться без тепла.

«Більшість цих комплексів будували компанії Анатолія Войцеховського. Він самовільно захопив земельні ділянки для будівництва. Зараз перебуває під домашнім арештом. Я прошу Генпрокуртуру швидше зайнятися розслідуванням в цій великій афері », - сказав мер.

По Києву проблемних будинків близько 40. Серед них комплекс «Перлина Троєщини», «Совські ставки» та інші. Цікаво, що реклама на бігбордах і досі висить на вулицях міста.

«Зрозуміло, що люди, які купували житло, не повинні були довіряти словам забудовника. Варто було б перевірити всі документи. Особливо ті, які стосуються оренди або власності на землю. Крім того, що вартість квадратного метра в більшості цих комплексів була приблизно такою, як на околиці - 12-15 тисяч гривень. Це повинно було насторожити в першу чергу», - каже порталу«Знай» ріелтор Наталія Бондар.

Однак, на її думку, основна вина лежить на столичних чиновниках.

«У центрі Києва де завгодно машину неможливо кинути - то вахтер, який біжить відразу до неї, то сторожу заважає, то паркувальник права качає. Тому виникає очевидне запитання: як за три роки на київських вулицях зросло 40 висоток? Не думаю, що їх ніхто не помітив. Впевнена, що вся причина в тому, що забудовник дав хабара районним чиновникам. І вони закрили очі на будівництво. Тому зараз, за великим рахунком, міський голова має закликати Генпрокуратуру зайнятися практично всієї міською владою. Причому допомогти, щоб вони понесли максимальне покарання з позбавленням волі та конфіскацією всього рухомого і нерухомого майна. Адже підключення додаткових будинків до тепломережі - це колосальні гроші. Крім того, в деяких районах доведеться повністю переробляти систему тепломагістралі. Також треба будувати підстанції для забезпечення електрикою. Я вже не кажу, скільки обійдеться легалізація цих будинків і внесення їх до плану міста », - каже експерт.

Нагадаємо, протягом 2016 року в Києві стало більше пропозицій з продажу бюджетних квартир в новобудовах. Зараз продають більше 45 тис. Квартир на етапі будівництва. Найдешевші коштують трохи більше $20 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: