Диктатори починали з пригнічення преси. Маккейн розкритикував Трампа за звинувачення на адресу ЗМІ

Диктатори починали з пригнічення преси. Маккейн розкритикував Трампа за звинувачення на адресу ЗМІ

Диктатори – ред. починали з пригнічення вільної преси, - сенатор

Американський сенатор Джон Маккейн, захищаючи ЗМІ від нещодавнього звинувачення у ворожості з боку Дональда Трампа, попередив, що пригнічення вільної преси подібне тому «як починали диктатори».Як пише Reuters, республіканець від Арізони, частий критик Трампа, таким чином відповів на твітт, в якому Трамп звинуватив найбільші ЗМІ США в тому, що вони є «ворогами американського народу».

Міжнародний порядок, встановлений після Другої світової війни, був побудований частково на вільній пресі, зазначив Маккейн в уривку програми «Зустріч з пресою» в ефірі телеканалу NBC News, який вийшов напередодні повного випуску у неділю, пише Reuters.

«Я ненавиджу пресу. Я ненавиджу тебе, особливо», – сказав Маккейн інтерв'юеру Чаку Тодду. – Але справа в тому, що ви (журналісти – ред.) потрібні нам. Нам потрібна вільна преса. Ми повинні мати її. Це життєво важливо».

«Якщо ви хочете зберегти - я дуже серйозно зараз - якщо ви хочете зберегти демократію, як ми знаємо, ви повинні мати свободу. І без цього, я боюся, ми можемо втратити з часом так багато наших індивідуальних свобод. Ось як диктатори починали», – продовжив він.

«Вони (диктатори – ред.) починали з пригнічення вільної преси. Іншими словами, зміцнення влади. Коли ви подивитеся на історію, то перше, що диктатори роблять, це закривають пресу. І я не кажу, що президент Трамп намагається бути диктатором. Я просто говорю, що ми повинні винести уроки з історії», – сказав Маккейн.

Як повідомлялось, увечері 17 лютого президент США Дональд Трамп заявив, що New York Times, ABC, CNN та інші найбільші американські ЗМІ є ворогами для всіх американців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: