Для чого Путін бомбить Сирію. Версія Financial Times

Для чого Путін бомбить Сирію. Версія Financial Times
Президент Росії Володимир Путін
Фото Радио Свобода

Якщо припустити, що Путін насправді не хоче спровокувати світову війну, створюється враження, що у цього брязкання зброєю є дві конкретні цілі - видання

Поки Захід звинувачує Росію в зриві переговорів щодо Сирії, Москва - як і у випадку з Україною - пропонує своїм громадянам і кожному, хто готовий слухати, зовсім інші сюжети: про непоступливі США, повних рішучості підтримувати ісламських терористів, які борються з законним сирійським урядом, пише Financial Times.

«І все-таки, якщо припустити, що Путін насправді не хоче спровокувати світову війну, створюється враження, що у цього брязкання зброєю є дві конкретні цілі. По-перше, Росія ставить на те, щоб до зміни американського президента допомогти сирійському президенту Башару аль-Асаду отримати перевагу, розтоптав контрольований повстанцями схід Алеппо. Вона робить все що може, щоб відлякати Вашингтон від втручання, а сама виливає на сірійське місто таке ж руйнування, яке пережила чеченська столиця Грозний в ході своєї сепаратистської війни 16 років тому», - йдеться в статті.

По-друге, на думку видання, Путін в свої умови повернення до плутонієвої угоди включив «список покупок на випадок переговорів з будь-яким новообраним лідером США». Якщо це буде Трамп, на таких умовах Кремль готовий піти на «угоду», обіцяну республіканським кандидатом. Якщо це буде Клінтон, яка запустила сумнозвісне «перезавантаження» відносин з Росією на посту держсекретаря США, вона зрозуміє, що нове перезавантаження можливе тільки на абсолютно інших умовах, зазначає автор.

«До цих виборів і після них нас чекають напружені тижні», - прогнозує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: