Для чого Путін робить із Порошенка терориста? Експерти назвали причини кримського загострення

Для чого Путін робить із Порошенка терориста? Експерти назвали причини кримського загострення

Путін хоче, щоб Україну в світі ототожнювали з ІДІЛ

Михайло Гончар, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» в інтерв’ю «Главкому» назвав причини, через які російський президент Володимир Путін намагається перетворити президента України Петра Порошенка на «терориста» і загрозу Європи.
Як стверджує експерт, для Путіна є неприйнятним визнання провальності політики «вставання Росії з колін» та того, що РФ все ж не США, як би в Москві не старалися.

Тож, фіаско очільника Кремля стає дедалі більш очевидним:
- проект «Новоросія» зазнав краху;
- контур зовнішнього управління керівництвом України на Банковій у вигляді «кумівського піклування» не дає бажаного ефекту;
- операція у Сирії не принесла бажаних результатів – режим Асада продовжує бути під загрозою;
- теракти в Європі не привели до створення «антитерористичної коаліції» на чолі з Росією;
- економіка РФ зберігає спадні тенденції;
- санкційний режим щодо Росії зберігається;
- інцидент з «дівчинкою Лізою» та викрутаси російських болільників на Євро-2016 посилили недовіру до Росії в Європі та на Заході у цілому;
- додаткові подробиці розслідувань вбивства Литвиненка, «самогубства» Березовського у Британії, вбивства творця російської пропагандистської машини Лєсіна в США та знищення рейсу МН17, що мають бути оприлюднені, вказують на причетність Кремля;
- втручання російських спецслужб у виборчі перегони у США на боці одного з кандидатів, стало очевидним і приводить не до зростання, а до падіння його рейтингу.

Михайло Гончар підкреслив, що саме зараз ейфорія від «кримнаш» проходить і все це викликає бродіння умів в Росії і недовіри до здатності Путіна ефективно керувати країною в умовах протистояння з Заходом. Це є неприпустимим для Кремля в контексті наближення парламентських 18 вересня 2016 року та президентських 2018-го виборів і підвищує ризики збереження чинного режиму при владі.

Для отримання чергової порції суспільної ейфорії в Кремлі прийняли рішення розширити масштаби війни проти України під штучно створеним приводом. Звісно, усе має виглядати так, що «кривава київська хунта» вдається до «терору на території Росії». Це за сурковським задумом має призвести до ототожнення України з Ісламською державою. Всередині Росії це зробити простіше – зомбоящик працює, а от зовні – складно.
«Проте, «логіка» тут вже простежується – оскільки Захід і Росія борються з ІД, то й з Україною як «терористичною державою» також потрібно боротися. І далі натяк Заходу – ви, мовляв, можете займатися своїми справами: брекзітом, біженцями, з Україною ми все зробимо. Ви просто не заважайте», - зазначив президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: