До чого готуються росіяни? В Петербурзі затвердили норми видачі хліба під час війни

До чого готуються росіяни? В Петербурзі затвердили норми видачі хліба під час війни
Гарантія 20-денного забезпечення жителів Петербурга хлібом з розрахунку 300 грамів на день вводиться вперше

«Незнижуваний» запас становитиме лише 31 тисячу тонн – його вистачить на 20 днів

Влада Санкт-Петербурга затвердила нормативи запасів продовольчої безпеки, які повинні бути в місті на випадок війни. Про відповідне розпорядження, підписане губернатором міста Геннадієм Полтавченком, повідомляє сайт Фонтанка.ру.

У документі, зокрема, йдеться, що загальний обсяг запасів на найближчих три роки становитиме близько 70 тисяч тонн зерна – жита і пшениці. Цього запасу має вистачити на півтора місяця постачання всіх жителів Петербурга хлібом з розрахунку 300 грамів на день. Однак так званий незнижуваний запас становитиме лише 31 тисячу тонн – його вистачить на 20 днів. Іншу частину запасів становить «оперативний резерв», який у разі необхідності можна витрачати, наприклад, для регулювання цін.

Видання «Бумага» зазначає, що гарантія 20-денного забезпечення жителів Петербурга хлібом з розрахунку 300 грамів на день вводиться вперше.

Як повідомлялось, вчора міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров звинуватив США в загрозах безпеці Росії. Раніше Лавров заявляв, що не у всіх західних партнерів Росії виходить будувати відносини без дитячих образ і істерики. Також він заявив, що Москва тривалий час проявляла «стратегічне терпіння» щодо дій Вашингтона, але наразі у відносинах двох країн відбулися докорінні зміни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: