До дня народження Сенцова МЗС закликає долучитися до акції #FreeSentsov

До дня народження Сенцова МЗС закликає долучитися до акції #FreeSentsov
Режисер Олег Сенцов

13 липня в’язню Кремля Олегу Сенцову виповняється 41 рік

До дня народження українського режисера Олега Сенцова, якого засудили в РФ до 20 років ув’язнення, Міністерство закордонних справ України просить громадян приєднатися до акції #FreeSentsov.

Про це йдеться у повідомленні МЗС у Facebook.

«Щоб підтримати його моральний дух, МЗС запрошує Вас приєднатися до кампанії #FreeSentsov, прийти до будівлі МЗС (Михайлівська пл.,1) і зробити власне фото із встановленою інсталяцією на честь Олега Сенцова», — йдеться у повідомленні. 

«Опублікувавши фото в соціальних мережах, використовуючи хештег #FreeSentsov, ми всі разом ще раз нагадаємо, що пам'ятаємо і боремося за його звільнення», — додають у міністерстві.

Як відомо, 13 липня в’язню Кремля Сенцову виповняється 41 рік. 

Нагадаємо, голлівудська акторка Меріл Стріп підтримала українського режисера Олега Сенцова. Триразова володарка Оскара погодилася приєднатися до кампанії ПЕН-центру зі звільнення режисера.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням терористичної діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: