До кінця тижня буде готовий законопроект про презумпцію правоти поліцейських

До кінця тижня буде готовий законопроект про презумпцію правоти поліцейських
На кінець цього тижня будуть готові законодавчі ініціативи щодо розширення повноважень поліцейських

Поліцейському повинні бути надані необхідні механізми для реалізації його повноважень, вважають у МВС

Законопроект про презумпцію правоти поліцейських буде готовий до кінця тижня. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«На кінець цього тижня будуть готові законодавчі ініціативи. Не просто не буде обмежень прав людини, я думаю, що більшість людей буде зацікавлене в тому, щоб це було», - сказав Шкіряк.

Він зазначив, що люди, які розуміють, про що йде мова, повністю підтримують цей законопроект.

«Законослухняному громадянину не складатиме ніякої проблеми в разі порушення, покласти руки на кермо, виходити з машини... Коли ми вимагаємо від поліцейського ефективного виконання обов'язків, він повинен бути захищений, ми повинні дати йому механізми реалізації, що ми йому довіряємо», - підкреслив Шкіряк.

Нагадаємо, 25 вересня в Дніпрі водій авто, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір і вистрелив у правоохоронців. Внаслідок цього загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко.

Підозрюваним, як заявила поліція, виявився раніше розшукуваний правоохоронцями Олександр Пугачов, екс-боєць батальйону «Торнадо».

Нападник перед утечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній з лікарень Дніпра.

Як повідомили в обласній поліції, Олександр Пугачов проходить за трьома статтями – умисне вбивство, зазіхання на життя працівника правоохоронного органу і викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї.

Поліція вже допитала 37 свідків у цій справі. Процедуру впізнання зловмисника пройшли три свідки, які були на місці пригоди і впізнали підозрюваного по фото. Призначено ще 23 експертизи, зокрема експертизу ДНК, ще одну дактилоскопічну тощо.

Після цієї трагедії керівництво правоохоронних органів ініціювало зміни до законопроекту щодо розширення повноважень силовиків.

Читайте також матеріал Главкома: Toyota-могильник. Скільки патрульних машин розбила поліція

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: