До заходів зі стримування Путіна долучено найбільш смертоносні літаки США – The Times

До заходів зі стримування Путіна долучено найбільш смертоносні літаки США – The Times
Літак F-35A

Літак F-35A, який бере участь у першій тренувальній місії за межами США, стане «новим словом» у стримуванні

Найбільш смертоносний і дорогий у світі літак долучиться до найбільшого з часів холодної війни нарощування військової присутності по всій Європі для стримування російської агресії, пише The Times.

Генерал Тод Уолтерс, головнокомандувач ВПС США, сказав, що літак F-35A, який бере участь у першій тренувальній місії за межами США, стане «новим словом» у стримуванні.

«Він зробив цю заяву на тлі того, як приблизно 1100 британських і французьких солдатів у супроводі танків і артилерії почали розміщення в Естонії, щоб допомогти захистити східний фланг НАТО від будь-яких спроб президента РФ Путіна випробувати на міцність спільний кордон Росії з Альянсом», – ідеться в статті.

Видання зазначає, що Маргус Тсахкна, естонський міністр оборони, згадав радянську окупацію країн Балтії, яка тривала з Другої світової війни до 1991 року, виступаючи вчора на церемонії з нагоди офіційного початку даної операції, яка не має кінцевої дати. Він пообіцяв, що така доля ніколи більше не спіткає його регіон завдяки підтримці НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: