До закону про реінтеграцію можуть додати пункт про повернення Криму - Турчинов

До закону про реінтеграцію можуть додати пункт про повернення Криму - Турчинов

Турчинов не виключає об'єднання питань Донбасу і Криму в одному законопроекті

Законопроект щодо забезпечення суверенітету над окупованими територіями Донбасу можуть доповнити нормами стосовно Криму під час підготовки до другого читання.

Про це в ефірі каналу «1+1» заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає «РБК-Україна».

Він зауважив, що коли буде внесена пропозиція об'єднати питання звільнення півострова та Донбасу, - хоча це різні технологічні завдання за масштабом і технологією їхньої реалізації, - то закон стане значно довшим.

«Але є таке рішення народних депутатів і є рішення таке президента, так, друге читання буде більш складним, але я не виключаю, що воно буде реалізоване», - наголосив Турчинов.

Він висловив сподівання, що сьогодні український парламент погодиться визнати Росію агресором, проголосувавши за відповідний законопроект. 

До цього Турчинов пояснив, що із законопроекту про реінтеграцію Донбасу вилучать всі пункти, через які вчора було заблоковано парламентську трибуну. 

Нагадаємо, 5 жовтня Верховна Рада почала розгляд законопроектів щодо реінтеграції Донбасу.

Але на засіданні сталася сутичка, після якої голова ВР Андрій Парубій оголосив перерву в засіданні Ради і покликав у свій кабінет на нараду лідерів фракцій.

Пізніше, о 18-й годині, Парубій закрив засідання Ради. Він також повідомив, що на нараді лідерів фракцій домовилися вилучити із законопроектів щодо Донбасу згадки про Мінські угоди.

Раніше стало відомо, що Комітет Ради підтримав законопроект Порошенка щодо Донбасу.

5 жовтня, Порошенко повернув на розгляд Верховної ради законопроект №7164 з поправкою про продовження дії особливого статусу Донбасу. 

До проекту закону додали третій пункт про особливий статус окремих районів Донбасу, який продовжать виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону, зокрема у частині, що стосується виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

Читайте також статтю: Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: