Доба в АТО: один український боєць загинув, п’ятеро отримали поранення

Доба в АТО: один український боєць загинув, п’ятеро отримали поранення
Українські військовослужбовці

Терористи 22 рази за минулу добу порушили режим тиші на Донбасі

Завершення минулої доби, у зоні АТО, не було спокійним. З 18 години і до опівночі бойовики продовжили порушувати режим тиші практично вздовж усієї лінії розмежування. 

Про це йдеться у ранковому звіті прес-центру штабу АТО.

На луганському напрямку зі стрілецької зброї і гранатометів бойовики били по українських позиціях у Кримському, Новозванівці, Новотошківському. В районі Попасної злочинці застосовували міномети калібру 120 та 82 міліметри, а по Троїцькому вели вогонь з озброєння БМП. 

На маріупольському напрямку ввечері під мінометний вогонь ворога потрапили опорні пункти сил АТО у Павлополі та Водяному. А по Талаківці, бойовики тричі били з гранатометів і стрілецької зброї. 

«Близько 20 години, злочинці півтори години вели вогонь з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів по українських укріпленнях неподалік Авдіївки, що на донецькому напрямку. Внаслідок цього обстрілу один український військовий отримав поранення», - йдеться у повідомленні. 

Загалом, за минулу добу незаконні збройні формування 22 рази порушили перемир’я. П’ятеро українських бійців отримали поранення, один загинув. У свою чергу сили АТО 12 разів застосовували зброю.

Нагадаємо, один український боєць вчора загинув внаслідок кульового поранення неподалік Водяного. 

Загалом від опівночі і до 19 години четверга незаконні збройні формування вісім разів порушили режим тиші.

Також у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що російські засоби масової інформації на окупованих територіях Донбасу готують постановочні відеосюжети обстрілу нібито з української сторони. У зоні відповідальності 1-ї окремої мотострілкової бригади (Кальмиусское) і 11-го окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК супротивник проводить «превентивні дії шляхом підготовки і проведення провокаційних і постановочних обстрілів, інсценування терористичних актів з подальшим звинуваченням українського керівництва у зриві домовленостей і Мінських угод».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: