Добкін розповів подробиці обшуку свого помешкання працівниками Гепрокуратури

Добкін розповів подробиці обшуку свого помешкання працівниками Гепрокуратури
Фото АТН

Нардеп Добкін запевняє, що конфлікту у нього з силовиками не виникло

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Добкін заявив, що Генеральна прокуратура намагалася провести обшуки у нього, а не в будинку його матері. Про це він повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Мені подзвонила охорона, сказала, що до мене прибули співробітники ГПУ і СБУ. Вмився, одягнувся, вийшов, запитав, у чому справа. Показали постанову Печерського суду, що за адресою, де проживаю я з дружиною і дітьми, дана санкція на проведення обшуку. Я задав слідчому питання про те, як він збирається проводить обшук, якщо для обшуку квартири депутата потрібна спеціальна процедура. Він сказав, що розуміє, що обшук провести неможливо. Я запитав, чому приховав від судді, що за адресою мешкає депутат, відповіді не отримав. ГПУ прекрасно знає цю адресу... Моя мати не має ніякого відношення до цього будинку, вона ніколи не була прописана і в неї немає прав на це майно. Цей будинок спочатку належав лише моїй родині, він в моїй декларації є», - заявив Добкін.

За словами Добкіна, слідчі поводилися цивілізовано, в рамках своїх повноважень. «У нас не було конфлікту, я запитав, чому вони не запитують документи. Вони сказали, що у них таке рішення. Я за своєю ініціативою передав їм всі документи, які вони просили. Це з кримінального виробництва, яке було зареєстровано в 2014 році і ніяк не розслідувалася», - зазначив він.

Крім того, Добкін сказав, що пов'язує обшуки з піар-компанією нового генпрокурора і вважає їх політичним тиском. «Мені складно назвати головну мету, але одна з них – це піар-кампанія генпрокурора його імені... Це не секрет, що генпрокурор дав команду в кожній області знайти 2-3 епізоду з місцевим, бажано колишнім чиновникам. І Харків щільно пов'язаний з моїм ім'ям, я тут з'явився невипадково. Звідси така поспіх, що шукали все що завгодно. Друга мета – я пов'язую це з політичним тиском на мене», - зазначив депутат.

Раніше стало відомо, що в Харкові силовики проводять обшуки в приміщеннях, що належать високопосадовцям. Зокрема, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що обшуки проводяться в приміщеннях, що належать меру Геннадію Кернесу і матері нардепа Михайла Добкіна.

Про подробиці земельних махінацій Кернеса і Добкіна розповів народний депутат Антон Геращенко

Обшуки проводилися і в міськраді Харкова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: