Добкін впевнений, що Рада зніме з нього недоторканність

Добкін впевнений, що Рада зніме з нього недоторканність

Нардеп Михайло Добкін

Фото: Главком

Колишнього мера Харкова підозрюють у незаконному відчуженні земельних ділянок із власності міста

Народний депутат Михайло Добкін в інтерв’ю «Главкому» заявив, що єдине, чого він потребує сьогодні, – набратись терпіння. Нардеп заявив, що  «скоріш за все, недоторканність із нього знімуть».

«Комітет тільки констатує, що нема в повному обсязі доказів провини, але рішення все одно за Радою. Хоч би яке було рішення комітету, я не розраховую на прихильність Верховної Ради», - зазначив Добкін.

Як відомо, колишнього мера Харкова підозрюють у незаконному відчуженні земельних ділянок із власності міста. Як відомо, коли були гучні обшуки в міськраді Харкова та готелі «Національ», генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв повернути вкрадену землю громаді. Нардеп розповів, що тепер буде з цією землею, яка ж уже забудована.

«Усі виділені земельні ділянки лишаються на території міста Харкова. За них регулярно сплачується орендна плата. На цих ділянках побудовані об’єкти різноманітного призначення, люди за свої гроші доглядають за цією територією, знижуючи фінансове навантаження на міськраду. Крім того, якщо на цій землі будуються якісь об’єкти, то місто за договором із департаментом економіки отримує частину якихось приміщень або грошову компенсацію до бюджету. Щоб розвиватись, місто повинне будуватися. А оскільки країна дуже бідна, у нас упереджене ставлення до людей, які мають якісь гроші. Якщо будується лікарня або школа, всі кажуть, що це добре, а коли комерційна нерухомість – недобре», - пояснив він. .

Добкін вважає також, що нині рівень співробітників ГПУ, НАБУ та САП «вкрай низький».

«Вони назвали статтю, за якою отримали право на негласні слідчі дії тільки щодо депутата, а потім сказали, що слухали інших людей. Так тоді треба було іншу статтю називати! Уявіть, якщо би Пшонка свого часу собі таке дозволяв відносно опозиції – що б уже кричали? Відсутність юридичної освіти в Луценка, досвіду серйозної роботи у Холодницького призвели до цієї ситуації. Як Луценко може говорити, що є напрацьована практика в судах, коли вони надають дозвіл на стеження за народними депутатами? Такого просто нема, це маячня. І з моєю справою вони себе заженуть в мишоловку.», - додав Добкін.

Як повідомлялося, подання на Добкіна регламентний комітет розгляне у середу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: