Добкін вважає, що влада боїться його рейтингу на Харківщині

Добкін вважає, що влада боїться його рейтингу на Харківщині
Нардеп Михайло Добкін
Фото: УНН

Добкін переконаний, що у нього один із високих рівнів підтримки в Харківській області

Нардеп від Опозиційного блоку Михайло Добкін переконаний, що одна з причин подання на нього про зняття недоторканності – його високий рейтинг на Харківщині. Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Вони ще, напевно, переслідують мету зачистки Харкова, бо, що б не казали, у мене сьогодні – один із високих рівнів підтримки в області. Якщо вони все-таки зроблять посаду першої особи області виборною, за сьогоднішнім розкладом мало хто зможе скласти мені конкуренцію на виборах», - сказав Добкін.

Крім того, на думку нардепа, Генпрокуратурі потрібно було показати на прикладі його справи, що крадуть не лише люди з нинішньої влади, а й з минулої.

«Пам’ятаєте, що коли НАБУ, САП та ФБР зловили на корупційних діяннях двох провладних депутатів – Розенблата і Полякова – Генпрокуратура взяла паузу і добу мовчала? Потім вони зрозуміли, що робити нічого і швидко видали подання на цих двох, а також на Дейдея, Лозового та Довгого. Але всі ці п’ять депутатів – розробка НАБУ. Тоді ГПУ в терміновому порядку почала шукати, кого можна винести вже від себе, аби їхня заслуга також була. Вибрали мене, бо в мене економічна справа... Їм треба було показати, що крадуть не тільки нинішні, а й люди з минулої влади. Плюс - велика любов Юрія Віталійовича особисто до мене», - сказав Добкін.

Нагадаємо, у середу, 12 липня, комітет Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи парламенту розгляне подання генерального прокурора на Добкіна.

Добкін впевнений, що Рада зніме з нього недоторканність.

Як повідомляв «Главком», 11 липня Верховна Рада розпочала розгляд подань на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів.

Ввечері у вівторок Рада відмовилась надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея. 

Парламент проголосував за зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого, але відмовився зняти недоторканність із нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового.

Також Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, але відмовила ГПУ в затриманні та арешті нардепа.

Депутати підтримали подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата, проте на затримання та арешт Розенблата в Ради не вистачило голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: