Добкін заявив, що нардеп Новинський він за нього 30 із 50 мільйонів застави

Добкін заявив, що нардеп Новинський він за нього 30 із 50 мільйонів застави
Народний депутат Михайло Добкін
Фото:1News

Другу частину застави за Добкіна може внести Борис Колесніков

Нардеп Михайло Добкін заявив, що народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський вніс за нього частину застави – 30 млн грн.

Про це Добкін сказав у вівторок ввечері в ефірі «112 Україна».

На запитання про те, чи дійсно Вадим Новинський вніс заставу за нього, Михайло Добкін відповів:

«Так, можу підтвердити, я розмовляв з ним півгодини тому по телефону. Підтвердив, що він сьогодні вніс першу частину застави, що становить 30 млн гривень», - прокоментував нардеп.

Відповідаючи на запитання, коли Добкін планує внести іншу частину застави, нардеп сказав:

«Я не вношу самостійно, у мене немає таких грошей, я це сказав під час того, щойно була перерва в суді. Вносять мої товариші, у яких є фінансова можливість, і в них ці гроші задекларовані. Будь-яка сума, яка вноситься як застава, ще перевіряється фінансовим моніторингом», - додав Добкін.

Також Добкін заявив, що поки не знає, де візьме решту суми для внесення застави:

«Завтра буде день, завтра буде привід ще поспілкуватися з вами. У мене час до четверга, за рішенням суду. Вони ще повинні пройти перевірку. Напевно, завтра буде останній день, коли їх можна буде перерахувати».

Коментуючи інформацію про те, чи дійсно другу частину застави за нього може внести Борис Колесніков, Михайло Добкін відповів:

«Я тільки що вийшов із зустрічі з журналістами, ще не встиг все відстежити, але в раз розмові з Новинським, я отримав інформацію, що другу частину буде вносити Колесніков», - зазначив нардеп.

Нагадаємо, в суботу Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від фракції Опозиційний блок Михайлу Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн. гривень.

Прокуратура натомість просила суд застосувати щодо Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту і заставу 150 мільйонів гривень, оскільки Добкін може впливати на хід розслідування.

Нардеп заявив, що його колеги по фракції готуються внести за нього заставу.

Як відомо, ГПУ підозрює, що Добкін діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 і ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів, заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).

Добкін був позбавлений недоторканності 13 липня. Депутати також дозволили притягувати його до кримінальної відповідальності та арештовувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: