Додон не має прав на скасування асоціації з ЄС – прем'єр Молдови

Додон не має прав на скасування асоціації з ЄС – прем'єр Молдови
Павел Філіп

Конституція Молдови не дозволяє президентові приймати рішення стосовно Угоди про асоціацію з ЄС

Конституція Республіки Молдова не дозволяє президентові приймати рішення стосовно Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Так в інтерв'ю Associated Press прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп прокоментував заяву президента Ігоря Додона про можливе анулювання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Заява Додона – це політична риторика. Конституція не дозволяє президентові робити такі заяви і приймати рішення стосовно Угоди про асоціацію з ЄС», – заявив Філіп.

Глава молдавського уряду наголосив, що угода з Євросоюзом є складовою частиною програми діяльності уряду, і цей документ передбачає проведення реформ, покликаних поліпшити добробут громадян країни.

Щодо заяв Додона про поглиблення співпраці з Євразійським союзом, прем'єр Філіп зазначив, що «статус Ігоря Додона не надає йому права давати такі обіцянки».

Раніше президент Молдови Ігор Додон заявив на прес-конференції в Москві, що в разі перемоги на наступних парламентських виборах у 2018 році Партії соціалістів він готовий підтримати ініціативу про анулювання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Правляча в Молдові коаліція у відповідь на це заявила, що виступає за продовження вектора євроінтеграції, а зближення країни з ЄС залишається фундаментальним напрямом зовнішньої політики.

Раніше з резиденції нового президента Молдови зник прапор ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: