Додон погрожує молдовському парламенту розпуском у разі «загрози безпеці країні»

Додон погрожує молдовському парламенту  розпуском у разі «загрози безпеці країні»
Ігор Додон 

Додон має намір до кінця серпня скликати засідання Вищої ради безпеки, щоб обговорити можливі ризики для безпеки країни

Президент Молдови Ігор Додон пригрозив усунути парламент, який спробує втягнути країну в будь-який регіональний конфлікт, передає Noi.md.

«Якщо кишинівська влада, керована певними зовнішніми силами, спробуэ вплутатися в якийсь регіональний конфлікт і дестабілізувати ситуацію в Молдові, тоді я, як президент, разом з народом, будемо змушені усунути цю владу будь-якими способами, щоб зберегти мир в Молдові», - заявив Додон.

Він також пообіцяв втрутитися в разі, якщо з'являться сигнали про підготовку до нападу на Кишинів.

«Ми не хочемо війни, не хочемо брати участь в геополітичних іграх. Ми хочемо спокою і миру в Молдові», - підкреслив І.Додон.

За його словами, він нагадав високопоставленим військовим, що Молдова не повинна брати участь у військових діях: ні на Сході, ні на Заході, «і ми не будемо членами якогось військового блоку: НАТО чи будь-якого іншого. Ми є нейтральною країною».

Він висловив упевненість, що Кишинів «не має наміру ні на кого нападати», але якщо будуть сигнали про якусь підготовку, тоді він втрутиться.

Додон додав, що має намір до кінця серпня скликати засідання Вищої ради безпеки, щоб обговорити можливі ризики для безпеки країни, а також має намір інспектувати всі військові об'єкти Молдови.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: