Додон заблокував святкування Дня Європи 9 травня у Молдові

Додон заблокував святкування Дня Європи 9 травня у Молдові

Президент Молдови заявив, що 9 травня назавжди залишиться Днем Перемоги

Президент Молдови Ігор Додон відмовився підписати закон про святкування 9 травня Дня Європи. Про це він повідомив в інтерв'ю РІА «Новости» в суботу, 26 серпня.

«Хочу сказати, що відповідний законопроект, який прийняв парламент, я заблокував, він не пройшов. Вважаю, що 9 травня було, є і буде Днем Перемоги, по-іншому не може бути», - підкреслив він.

Додон послався на приклад «деяких країн», де «знищують пам'ятники» і «намагаються стерти великий подвиг радянського солдата».

«У таких країн і у таких народів немає майбутнього», - сказав молдовський президент, додавши, що в його країні ремонтують і будують нові пам'ятники, присвячені Другій світовій війні.

Парламент Молдови ще в кінці квітня затвердив відразу в двох читаннях ініціативу про святкування 9 травня не тільки Дня Перемоги, але і Дня Європи. «Даний законодавчий проект розроблений в результаті необхідності святкування Дня Європи, важливого для республіки Молдова як для країни - члена Ради Європи і як для держави, яка підписала угоду про асоціацію з Європейським союзом. Таким чином, 9 травня щорічно буде відзначатися і День Європи», - сказано в тексті документа.

Раніше Додон пригрозив молдовському парламенту розпуском у разі «загрози безпеці країні».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: