Додон закликав молдован восени вийти на акції протесту проти правлячої коаліції

Додон закликав молдован восени вийти на акції протесту проти правлячої коаліції
Ігор Додон

Це було задумано Заходом, який веде свою гру, - заявив проросійський президент Молдови

Президент Молдови Ігор Додон назвав дії правлячої коаліції, яка не пустила в Молдову російських артистів і віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна, спланованою акцією Заходу і Демократичної партії.

«Ця акція була спрямована проти громадян Молдавії і стратегічних відносин з нашим партнером - РФ. Це вони (Демпартія і її союзники) влаштували дешеве антиросійське шоу, заблокували аеропорт і домовились з Румунією. Вони не думали, що в рейсовому літаку (разом з Рогозіним) летіли сотні громадян Молдови - жінки і діти. Вони плакали в літаку, не знали куди летять», - заявив Додон на прес-конференції в п'ятницю.

«Я розмовляв по телефону з Рогозіним, він багато мені розповів про те, що сталося. Від усіх цих дій страждають люди, але нинішній молдавській владі інтереси народу - до лампочки», - зазначив президент.

На його думку, все «це було задумано Заходом, який веде свою гру».

«Проблема в тому, що Кишинів і Демократична партія - всього лише пішаки в цій складній грі. Кишинів і Бухарест - частина геополітичної гри США і НАТО проти Росії. Мені дуже шкода, що правляча в Молдові коаліція бере участь у цій брудній геополітичній грі, яка не має нічого спільного з інтересами Молдови», - сказав глава країни.

Він закликав громадян взяти участь в акціях протесту, які почнуться після 24 вересня проти правлячої в Молдові коаліції.

Глава республіки додав, що його візит в Придністров'я відбудеться, незважаючи на скасування візиту до Кишинева Рогозіна.

Раніше повідомлялося, що Додон разом з Рогозіним в суботу, 29 липня, поїде в Придністров'я, де візьме участь в урочистостях з нагоди 25-річчя миротворчої операції в РФ, проти якої виступає правляча в Молдові коаліція.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: