Доказів впливу Кононенка на Абромавічуса немає - Холодницький

Доказів впливу Кононенка на Абромавічуса немає - Холодницький

Фото: УНІАН

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Глава САП уточнив, що в ході слідчих дій сам Абромавічус не підтвердив факт тиску з боку Кононенка

Слідством на даний момент не встановлено факт незаконного впливу з боку заступника голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка на екс-міністра економічного розвитку України Айвараса Абромавічуса.

Про це повідомив в інтерв'ю ТСН керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Доказів, які свідчать про те, що він (Ігор Кононенко - ред.) зробив ті чи інші злочини, слідством не було отримано. Але у нас було отримано достатньо даних про те, що така особа обґрунтовано підозрюється в скоєнні саме цього злочину. Все просто .... На цій стадії ми не отримали ніяких доказів, які свідчили б, що вплив Кононенка був. За словами, зокрема, потерпілих та інших - ми цього не почули. На жаль, а, може, і на щастя. Але ми не можемо просто прив'язувати людину, тому що комусь так треба. Якщо є підстави, то ми будемо допитувати», - зазначив Холодницький.

Глава САП уточнив, що в ході слідчих дій сам Абромавічус не підтвердив факт тиску з боку Кононенка.

«Ви впевнені, що там Кононенко - основний фігурант, тільки тому, що на нього вказав міністр, який потім не сказав цього на слідстві», - заявив Холодницький.

3 лютого 2016 року стало відомо, що глава МЕРТ Айварас Абромавічус подав у відставку. Причиною такого рішення стала різка активізація блокування системних і важливих реформ в Україні.

Міністр, зокрема, звинуватив одного з лідерів «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка в спробі «підім'яти» міністерство під себе. За словами Абромавічуса, протягом року Ігор Кононенко лобіював своїх людей на посаду генерального директора «Укрхімтрансаміаку».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: