Допит Віктора Януковича: пряма трансляція

Допит Віктора Януковича: пряма трансляція
Колишній (четвертий) президент України Віктор Янукович

Відео прямої трансляції допиту екс-президента України Віктора Януковича

Допит президента-втікача Віктора Януковича мав відбутися 25 листопада. Але засідання через відсутність обвинувачуваних було перенесено на 28 листопада.

Допит проводить Святошинський суд Києва в режимі онлайн-конференції. Відео прямої трансляції допиту Януковича ви можете дивитися на цій сторінці.

Януковича допитують як свідка у справі розстрілів на Майдані під час Революції гідності у 2013-2014 роках. Сам екс-гарант перебуває у Ростовському обласному суді.

До вашої уваги також ексклюзивне інтерв’ю «Главкома» з адвокатом Віктора Януковича Віталієм Сердюком.

Пряма трансляція допиту Віктора Януковича

Хронологія втечі Януковича

  • Підготовка Віктора Януковича до втечі, як свідчать записи з «Межигір’я», почалася 19 лютого 2014 року.
  • 22 лютого екс-президент зник з Києва. Того ж дня було оприлюднено відео, в якому Янукович назвав події у столиці державним переворотом.
  • 25 лютого генеральний прокурор Олег Махніцький заявив, що Януковича оголошено у розшук за підозрою у масових убивствах.
  • 27 лютого стало відомо, що екс-президент перебуває на території Росії.
  • 21 жовтня 2014 року новообраний президент України Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє провести суд над Віктором Януковичем.

У чому підозрюють Януковича

На початку листопада генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що проти Віктора Януковича готується справа за створення злочинної організації. Луценко також повідомив про співпрацю з Міжнародним кримінальним судом.

За словами генпрокурора, до суду мають потрапити справи щодо державної зради в частині доведення до недієздатності української армії, СБУ, заподіяння шкоди інформаційній безпеці.

Також у листопаді начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що у справі Майдану оголошено в розшук 70 підозрюваних: починаючи з Януковича і закінчуючи беркутівцями та тітушками.

Як вивозили майно з «Межигір’я»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: