Довгий розказав, як через Луценка все літо не виїжджав з Києва і працював помічником шеф-кухаря

Довгий розказав, як через Луценка все літо не виїжджав з Києва і працював помічником шеф-кухаря
Олесь Довгий

Нардеп каже, що про порушення справи проти нього дізнався з Fаcebook

Народний депутат Олесь Довгий, якого Верховна Рада позбавила недоторканності, скаржиться, що нікуди не виїжджав з Києва впродовж останніх місяців. Це начебто було потрібно для його участі у слідчих діях у справі, яку порушила проти нього столична прокуратура.

«Я відмінив на літо всі свої поїздки і замість відпочинку провів цей час у Києві. До речі, працював влітку помічником кухаря одного з італійських ресторанів на Подолі і отримав від цього масу задоволення. Відбуваються якісь слідчі дії, про які мене не інформують. Справа однозначно фейкова. Вона існує не в юридичній, а виключно в піарній площині однієї персоналії», - запевнив депутат «Главком».

Довгий розповів, що про порушення справи проти нього дізнався із соцмереж. «Прокуратура Києва, яка по команді Луценка (Юрій Луценко, генеральний прокурор - «Главком») цю справу задіяла, жодного разу мене нікуди не запросила, і дізнався я про цю справу тоді, коли генпрокурор у Fаcebook написав, що він готує подання.  Справу сформували, а у мене жодного разу нічого не запитали», - бідкається парламентар.

Довгий також додав, що «і сторона захисту, і сторона обвинувачення сходяться на тому, що це повний нонсенс з юридичної точки зору». «Я ставлюся до цього з долею іронії. Точно нікуди не збираюсь і не витрачаю час на те, щоб про це думати», - підкреслив він.

Нагадаємо, перед голосуванням за зняття з Довгого недоторканності сам нардеп виступив із прохання до колег голосувати за. Депутат сказав, що для нього важливо спростувати звинувачення, які висуває Генеральна прокуратура.

Як відомо, Довгий є фігурантом кримінальної справи за фактом незаконного виділення земельних ділянок на території заповідника «Жуків острів». У серпні 2007-го Київрада своїм рішенням ліквідувала заказник «Жуків острів», скоротивши його площу з 1630 га до 196 га. Згодом земля, що залишилася поза заказником, була роздана під забудову, в тому числі, кооперативам, близьким до Віктора Януковича. ГПУ стверджує, що відповідні рішення виносились з порушенням регламенту і зловживанням з боку тодішнього секретаря Київради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: