Дружина Саакашвілі сумнівається, чи продовжувати боротьбу за місце в парламенті

Дружина Саакашвілі сумнівається, чи продовжувати боротьбу за місце в парламенті
У випадку, якщо Рулофс продовжить боротьбу, вона сподівається перемогти вже в першому турі

Сандра Рулофс заявила, що розрив між нею і її суперником досить малий

Кандидат в мажоритарні депутати від «Єдиного Національного руху» в Зугдіді, колишня перша леді Сандра Рулофс поки не вирішила, чи братиме участь у другому турі виборів, оскільки вибори на кількох її ділянках визнані такими, що не відбулися, і повторні пройдуть 22 жовтня.

В інтерв'ю журналістам Сандра Рулофс заявила, що вона отримує консультації від усіх, в тому числі від свого чоловіка, екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, а також має намір провести консультації зі своїми виборцями «з приводу тих масових фальсифікацій, які мали місце на виборах в Зугдіді».

Сандра Рулофс також заявила, що розрив між нею і її суперником досить малий, і у випадку, якщо вона продовжить боротьбу, Рулофс сподівається перемогти вже в першому турі.

Нагадаємо, парламентські вибори в Грузії відбулись 8 жовтня. За попередніми даними ЦВК, до парламенту Грузії проходить три партії, причому найбільше місць отримала правляча «Грузинська мрія». Вона випередила свого головного конкурента – партію Міхеїла Саакашвілі «Єдиний національний рух» – на 20%. Такий результат став неприємною несподіванкою для самого Саакашвілі, якого раніше здивували дані екзит-полу GfK, що також показали відставання ЄНР від «Грузинської мрії», хоча й не таке істотне.

Ще до закінчення підрахунку голосів опозиціонери – ЄНР та кілька інших політсил – заявили про фальсифікації виборів владою, про численні факти насильства і підкупу. Водночас низка міжнародних спостерігачів – ЄС, ОБСЄ та НАТО, а також кілька міжнародних організацій та ГУАМ – визнали вибори конкурентними.

Грузини ж у соціальних мережах сприймають те, що сталося, без особливого драматизму, нагадуючи «націоналам» про те, що не можна роками ховатися за постаттю третього президента і згадувати старі заслуги.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: