Двох українських прикордонників, яких схопили ФСБешники, ув’язнили в Росії на два місяці

Двох українських прикордонників, яких схопили ФСБешники, ув’язнили в Росії на два місяці

Ще один доказ на користь цієї версії – під час огляду лінії кордону, у місці ймовірної «зустрічі» наших прикордонників були виявлені сліди розташування двох груп які, швидше за все, і захоплювали наших офіцерів - розповів Слободян

Українських прикордонників посадили на два місяці утримання під вартою в Росії, пише у Facebook помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

«За оперативною інформацією в РФ стосовно українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону та… злісної непокори працівникам правоохоронного органу. Рішення суду – утримання 2 місяці під вартою», - написав він.

Крім того, Слободян зазначив, що сьогоднішня прикордонно-представницька зустріч на лінії кордону з приводу того, як двоє українських прикордонників Сумського загону потрапили до рук російських ФСБ-шників завершилася нічим.

«Російський прикордонник, який прийшов на зустріч, заявив, що він не уповноважений відповідати на запитання та тільки вручив російську версію протоколу про зустріч. Документ формально-сухий та не містить жодних відповідей на питання, які цікавлять українську сторону», - додав він.

Раніше Слобадян заявив, що Інформація про те, що українські прикордонники, яких минулого тижня затримала ФСБ РФ, самі перешли державний кордон, не відповідає дійсності. 

Нагадаємо, 3 жовтня під час моніторингу державного кордону на Сумщині зникли двоє прикордонників. Водночас російські ЗМІ повідомили про затримання ФСБ двох порушників, які назвались прикордонниками Сумського загону.

Російська сторона поінформувала, що затримала двох українців, які заявили, що є військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, і попросила надати відповідні документи, які підтвердили б цих осіб.

4 жовтня перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк повідомив, що найближчим часом планується проведення прикордонно-представницької зустрічі, «в результаті якої очікуємо, що буде здійснено повернення українських прикордонників і за результатами розслідування з'ясовано причину їх затримання».

У п’ятницю, 6 жовтня, стало відомо, що до українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускають дипломатів.

Прокуратурою Сумської області за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону розпочато кримінальне провадження. 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: