Джиммі Картер заявив, що готовий вилетіти до КНДР з миротворчою місією

Джиммі Картер заявив, що готовий вилетіти до КНДР з миротворчою місією

Колишній президент відзначив, що ця ідея не знайшла підтримки у діючої адміністрації

39-й президент США Джиммі Картер висловив готовність відправитися в Північну Корею з миротворчою місією. У той же час він визнав, що ця ідея не знайшла відгуку в адміністрації нинішнього президента США Дональда Трампа. Про це Картер заявив в інтерв'ю виданню The New York Times, надрукованому в суботу, 21 жовтня.

За словами Картера, він обговорював свої посередницькі послуги в розмові з радником Трампа з національної безпеки Гербертом МакМастером, однак отримав негативну відповідь. «Я сказав, що якщо знадоблюся, то буду в їх розпорядженні», - зауважив екс-президент.

Картер підкреслив, що в США перебільшують вплив Китаю на КНДР. За його словами, Кім Чен Ин ніколи не був в Китаї і, на відміну від свого батька, який не перебуває в близьких відносинах з керівництвом КНР.

«Я думаю, вони вже володіють ядерною зброєю, здатною зруйнувати Корейський півострів і Японію, досягти наших територій в Тихому океані, а може і нашої корінної території», - зазначив Картер, підкресливши, що «боїться» нинішньої ситуації і «не знає», що збираються зробити лідери КНДР.

Джиммі Картер займав посаду президента США з 1977 по 1981 рік. 93-річний політик є володарем Нобелівської премії миру за 2002 рік і неодноразово брав участь в миротворчих місіях в КНДР і інших країнах. Завдяки його зусиллям з північнокорейської в'язниці в 2010 році був звільнений громадянин США Айджалон Гомес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: