Джон Керрі розповів, чому американське вугілля шкідливе для України

Джон Керрі розповів, чому американське вугілля шкідливе для України
68-ий Державний секретар США Джон Керрі
Фото: ren.tv

Колишній Держсекретар США вважає, що США помиляються, постачаючи вугілля, а не техгології до України

Краще б адміністрація президента Дональда Трампа надіслала до України фахівців, які б допомогли реформувати енергетичну систему України, ніж продавала паливо, як вона це робить зараз. Про це заявив 68-й Державний секретар США Джон Керрі у Києві під час лекції для українських студентів.

Один із присутніх у залі слухачів лекції запитав колишнього Держсекретаря: а чи не краще б було Україні не рибку дати (тобто готове вугілля), а вудку (тобто технології), аби наша держава сама навчилася ефективно видобувати викопне паливо і поступово переходила на «зелені» технології? На що Керрі, не вагаючись, сказав: «Ви самі відповіли на своє питання».

«На жаль, президент (США) сконцентрований на політиці використання вугілля. Справді, було б добре, аби ми надіслали до вас технічних спеціалістів, аби вони допомогли вам будувати нову мережу енергогенерації. Адже можна значно скоротити затрати на видобування енергії, можна переосмислити багато речей, аби відходити від викопного палива. Проте адміністрація нинішнього президента, як ви бачите, обрала інше рішення», - сказав Керрі.

Як повідомляв «Главком», у середу, 13 вересня до перевантажувального комплексу  ДП «Морський торговельний порт «Южний» пришвартувалось судно Ocean Ambitious. На борту балкера - 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США для ТЕС ПАТ «Центренерго». 

До кінця року очікується поставка 700 тис. т антрацитового енергетичного вугілля із США. Було заплановано, що обсяг першої поставки становитиме 85 тис. т. Проте відправникам удалося швидко знайти трохи менше судно на 62 тис. т.

Читайте також: Про шкоду від американського вугілля і Будапештський меморандум. Головні одкровення Джона Керрі в Києві

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: