Екс-«беркутівець» Шаповалов визнає провину лише в одному злочині — адвокат

Екс-«беркутівець» Шаповалов визнає провину лише в одному злочині — адвокат

Шаповалов вибачився перед потерпілими за те, що не зміг упередити злочини, скоєні його товаришами по службі 18 лютого 2014 року в Києві

Колишній боєць харківського «Беркуту» Віктор Шаповалов вибачається перед потерпілими за те, що не зміг упередити злочини, скоєні його товаришами по службі 18 лютого 2014 року в Києві. Проте він не визнає своєї вини в інкримінованих йому тяжких наслідках, спричинених перевищенням владою або службовими повноваженнями.

Про це повідомив адвокат обвинувачуваного Ярослав Савчак в ефірі Громадського.

За його словами, вибачення Шаповалова було «суто людським», оскільки на засіданнях були присутні потерпілі.

«Віктор Шаповалов на кожному судовому засіданні, яких вже було близько десяти, просив вибачення у потерпілих саме за те, що він фізично перебував, і що він фізично не зміг упередити тяжкі наслідки, які мали місце», — сказав Савчак.

Також адвокат додав, що жоден із потерпілих не впізнав його підзахисного. У той же час Шаповалов визнає свою провину у другій частині обвинувачення, яка стосується незаконного поводження зі зброєю. За словами Савчака, колишній «беркутівець» дійсно мав у службовій машині більше набоїв для табельної зброї, аніж йому належало мати згідно службового статуту.

В свою чергу, адвокатка родин загиблих учасників Євромайдану Євгенія Закревська висловила думку, що вибачення Шаповалова були направлені на те, щоб змінити ставлення потерпілих щодо утримання під вартою.

«Я думаю, що це було зроблено з метою вплинути на міру запобіжного заходу», – сказала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: