Екс-глава податкової Харківщини оголосив голодування

Екс-глава податкової Харківщини оголосив голодування
Екс-глава податкової Харківщини оголосив голодування
Фото: Громадське

За словами адвоката, на Денисюка чинився тиск з боку військових прокурорів

Колишній голова Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслав Денисюк в ізоляторі тимчасового тримання оголосив безстрокове голодування.

Про це повідомляється на його сторінці в Facebook.

«В умовах жорсткого пресингу, коли я позбавлений будь-яких інших варіантів боротися за права людини, мені залишається єдиний спосіб привернути увагу до умов утримання тут. Я оголошую безстрокове голодування», – йдеться в повідомленні.

Там також міститься посилання на відеосюжет, де адвокат Денисюка Сергій Вилков пояснює мотиви підзахисного.

За словами адвоката, на Денисюка чинився тиск з боку військових прокурорів.

У п’ятницю через погіршення стану здоров’я його доправили до лікарні швидкої допомоги в Києві.

«Він перебував у спеціально обладнаному блоці в лікарні швидкої допомоги. Близько 12 – 1 години ночі приїхали 4 військових прокурори, зайшли без будь-яких перепон в це приміщення, сказали: «Піднімайтесь, ми вас повеземо в ІТТ». Він сказав, що погано себе почуває і просив вивезти його на візку. На що вони вирвали катетер, який був у його руці, взяли за руки, за ноги і повезли в машину», – заявляє адвокат зі слів свого підзахисного.

За словами Вилкова, в ізоляторі Денисюка не прийняли, оскільки в нього не було виписних документів, і його знову повезли до лікарні швидкої допомоги. Зараз екс-податківець перебуває в ізоляторі.

«Після цих нічних поїздок, з моменту затримання з моїм клієнтом не вчинюються жодні слідчі дії, він поміщений в окрему камеру наодинці, він розцінює це як тиск і фізичне знищення. Сьогодні на знак протесту мій клієнт оголошує безстрокове голодування», – сказав адвокат. 

Нагадаємо, 25 травня суд постановив арештувати затриманого фігуранта справи про податкові майданчики екс-міністра Олександра Клименка – колишнього голову Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава ДенисюкаАльтернативою є можливість внесення застави у розмірі 100,32 млн грн.

У середу, 24 травня, під час широкомасштабної спецоперації, проведеної спільно співробітниками Головної військової прокуратури, департаменту захисту економіки Національної поліції і спецпідрозділу КОРД по всій території України, було затримано колишніх керівників регіональних та місцевих органів ДПС України та Міндоходів, яких підозрюють у причетності до організації роботи так званих податкових майданчиків.

Як повідомляв «Главком», МВС і ГПУ відзвітували про «найбільшу антикорупційну операцію»: 454 обшуки у 15 областях, внаслідок якої затримали 25 фігурантів справи.

Згодом стали відомі імена затриманих осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: