Екс-командир «Беркуту» Кусюк підозрюється у видачі автоматів під час Євромайдану

Екс-командир «Беркуту» Кусюк підозрюється у видачі автоматів під час Євромайдану
Екс-командир київського «Беркуту» Сергій Кусюк 

Також Кусюка підозрюють у знищення усієї документації щодо зброї на базі «Беркуту» на Червонозоряному проспекті в Києві

Колишній командир київського «Беркуту» Сергій Кусюк підозрюється у видачі автоматів з бойовими патронами своїм підлеглим під час Євромайдану, та пізніше наданні наказів на знищення цих автоматів, а також знищення усієї документації щодо зброї на базі «Беркуту» на Червонозоряному проспекті в Києві.

Про це «Громадському» повідомив начальник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

Зазначимо, що Кусюк підозрюється в керівництві розгону студентів 30 листопада 2013 року на Майдані, в цій справі він проходить ще із двома своїми заступниками та чотирма командирами рот київського «Беркуту». За цим епізодом Кусюк оголошений в розшук.

Також він є підозрюваним в спробі розгону мітингувальників 25 листопада 2013 року біля Кабінету міністрів. 10-11 грудня 2013 року він керував штурмом Майдану, тоді, щоправда, було віддано наказ припинити штурм.

Також полковник Кусюк є підозрюваним в організації розстрілів 20 лютого 2014 року. Він зокрема зафіксований в будівлі управління МВС в місті Києві на вулиці Володимирській вранці 20 лютого 2014-го року перед розстрілами мітингувальників.

Саме на Володимирській був оперативний штаб силовиків. Звідти пізніше вийшов командир роти київського «Беркуту» Дмитро Садовник, котрий зафіксований через якийсь час вже на Інститутській серед беркутівців з автоматами.

За даними ГПУ, Кусюка разом з частиною його підлеглих вивезли в напрямку Миколаєва 23 лютого 2014 року. Де він перебуває - прокуратурі наразі достовірно невідомо. ГПУ надіслала запит щодо його видачі Росії, але досі не отримала жодної інформації щодо нього.  

Варто зазначити, що екс-командир «Беркуту» Кусюк, якого розшукує Україна, вже розганяє мітинги в Росії. Зокрема, він керував побиттям та затриманням опозиційних активістів у Москві 12 червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: