Екс-міністр економіки назвав основні загрози бюджету-2017

Екс-міністр економіки назвав основні загрози бюджету-2017

Основною загрозою бюджету-2017 є відсутність інвестицій

Основними загрозами в бюджеті на наступний рік є відсутність інвестицій, заморожений фінансовий сектор та накопичення державного боргу. Таке переконання висловив екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий під час прес-конференції у прес-центрі «Главкома».
Основною загрозою бюджету-2017 є відсутність інвестицій – як внутрішніх, так і зовнішніх. «Ця загроза виникає через те, що банківський сектор заморожений, ніхто не ризикує, ніхто не інвестує, не працює, жодних норм немає. Була створена система рефінансування під майнові застави. Нацбанк під чиєсь майно (автомобілі, зерно, сировину і так далі) видає кредити банкам. А хіба Нацбанк може продати зерно чи автомобілі, якщо йому не повернуть кредити? Це повний абсурд!» – говорить Лановий.
Ще однією із загроз екс-міністр економіки називає накопичення державного боргу. На його думку, це призведе до ще більших витрат бюджету.
«Бюджет працюватиме на торгівців цінними паперами, так званих інвестиційних компаній, які Яресько там очолює та інші, тобто бюджет працюватиме на оплату цінних паперів, які розміщуються такого типу різними посередниками», – зауважує Лановий.
Таким чином, на переконання експерта, Україна втрачає ресурси соціального розвитку, соціокультурного розвитку, тому що ми платимо такі величезні борги, і перетворюється на країну третього світу.
Переглянути запис прес-конференції можна тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: