Екс-міністр економіки розповів про сумні прогнози МВФ щодо України

Екс-міністр економіки розповів про сумні прогнози МВФ щодо України

Рівень корупції в Україні настільки високий, що безпосередньо впливає на всі економічні процеси і різко уповільнює економічне зростання

У закритій доповіді спеціальної групи МВФ з приводу ключових проблем, пов'язаних з Україною, є сумні прогнози щодо нашої держави. Про це поінформував колишній міністр економіки (2005 р.) Сергій Терьохін, пише «Гордон».

«У цій доповіді є три сумних прогнозу МВФ для нас:

  • Якщо рівень корупції в Україні не зміниться, то в 2040 році ми - в кращому випадку! - досягнемо 30% від середнього показника ВВП на душу населення в Європі. Тобто в три рази менше, ніж в Європі!
  • Якщо рівень корупції в Україні не зменшиться хоча б до сьогоднішніх показників в Болгарії і Румунії (а це дві найбільш корумповані країни Євросоюзу), то до 2040 року ми досягнемо 40% від середнього показника ВВП на душу населення в Європі.
  • Якщо рівень корупції в Україні різко знизиться вже сьогодні, то до 2040 року у нас буде аж 50% від середнього показника ВВП на душу населення в Європі.

«Тобто рівень корупції в Україні настільки високий, що безпосередньо впливає на всі економічні процеси і різко уповільнює економічне зростання», - зазначив він.

Як повідомлялось, раныше Терьохін розказав, що умови щодо пенсій та тарифів визначає не МВФ, а Гройcман.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: