Екс-міністр оборони Тенюх: Ракетні стрільби біля Криму – доцільний і правильний крок

Екс-міністр оборони Тенюх: Ракетні стрільби біля Криму – доцільний і правильний крок
Ігор Тенюх

Тенюх нагадав, що Україна цими навчаннями не порушує міжнародного законодавства

Ігор Тенюх, в.о. міністра оборони України (27 лютого – 25 березня 2014 р.) в коментарі Главкому заявив, що випробування, проведення яких заплановане Збройними силами України біля окупованого Криму, є доцільними і правильними.

«Те, що Росія має там війська… це її проблеми. Ми не порушуємо міжнародного законодавства. Там, де Україна збирається провести випробування, є простір України, визнаний усім світом. Україна має право проводити повноцінні навчання, які вона вважає доцільними», - підкреслив Тенюх.

Нагадаємо, Міністерство оборони України має намір провести 1-го та 2 грудня над Чорним морем випробувальні ракетні стрільби. Однак Росія, яка окупувала Крим, виступає категорично проти цього. 26 листопада міноборони РФ надіслало відповідного листа до Міноборони України, пригрозивши, що в разі навчань збиватиме українські ракети, а також атакуватиме українські ракетні пускові установки. Офіційний Київ висловив занепокоєння подібною реакцією. Мовляв, Україна діє на своїй території, всім повідомила про намір провести навчання. При цьому у Києві не виключають, що заяви Росії можуть бути матеріалізовані. «Враховуючи дії РФ за ці роки, від неї можна очікувати багато чого поганого і негативного», – заявив заступник міністра оборони України Олександр Дублян.

Та, судячи з усього, Україна не збирається відмовлятися від навчань. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко був ще більш категоричним у заявах. «У нас є територія, і ніхто не буде вказувати нам, що робити», – сказав він. За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. Тим часом війська протиповітряної оборони Росії в окупованому Криму перейшли на посилений режим роботи. 

Читайте також матеріал Главкому: Дмитро Тимчук: Якщо Росія збиватиме наші ракети, за всіма канонами необхідно вводити воєнний стан

 

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: