Екс-прокурор, який на смерть збив підлітка, вийшов на волю за «законом Савченко»

Екс-прокурор, який на смерть збив підлітка, вийшов на волю за «законом Савченко»

Із семи років засудження екс-прокурор відбув менше трьох

Кіровоградського екс-прокурора Анатолія Душинського, який, перебуваючи за кермом автомобіля у нетверезому стані, на смерть збив 17-річного юнака Олександра Богатирьова та втік з місця аварії, випустили на волю. З семи років засудження він відбув менше трьох, повідомляє «Гречка».
12 жовтня 2013 р., близько 4:20, автомобіль «Міцубісі», який їхав у бік селища Соколівське, збив 17-річного юнака, який переходив дорогу пішохідним переходом. Від удару пішохода відкинуло на 40 метрів, від травм, несумісних із життям, хлопець загинув. Автомобіль з місця ДТП поїхав, навіть не зупинившись. Пізніше стало відомо, що за кермом авто був нетверезий прокурор. Душинський повернувся на місце скоєного злочину лише щоб знайти автомобільний номер, який загубив під час наїзду на юнака.
Під час судових процесів злочинець своєї вини так і не визнав, стверджував, що був тверезим, а наїзду уникнути не міг, адже юнак сам порушив правила дорожнього руху. Слідство і судові процеси у справі тривали майже рік.
Екс-прокурор вимагав визнати його невинним через відсутність складу злочину та повернути автомобіль «Міцубісі Паджеро спорт», вилучений як речовий доказ.
Зрештою Душинського визнали винним, суд зобов'язав його виплатити 150 тисяч гривень моральної шкоди на користь потерпілих. Обираючи Душинському міру відповідальності, пом'якшуючих обставин суд не знайшов і ухвалив позбавити його волі на 7 років із позбавленням права керувати автомобілем на три роки.
У 2016 році Душинський звернувся до Полтавського районного суду з проханням про зарахування строку перебування під вартою у строк відбування покарання у вигляді позбавлення волі відповідно до правил ст. 72 КК України (правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення).
У судовому засіданні прокурор не заперечував проти задоволення клопотання.
Душинському вдалося пробути в СІЗО понад рік, з 12.10.2013 по 27.11.2014, відповідно до ч. 5 ст. 72 КК України («закон Савченко») полтавський суд зарахував цей строк попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.
5 лютого 2016 року суд задовольнив позов Душинського, сам екс-прокурор на засідання навіть не з'явився, попередньо надавши заяву про розгляд клопотання без його участі.
4 березня 2016 року Полтавський районний суд звільнив Душинського. Причому рідні загиблого хлопця про це нічого не знали, а інформація про подію випадково спливла лише вчора, 19 вересня. Відповідно рішення суду вони не оскаржили.
Таким чином, екс-прокурор, не відбувши й половини терміну ув'язнення, опинився на волі. Наразі його звільнено умовно-достроково на 3 роки 5 місяців 23 дні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: