Екс-заступник голови ДФС: У нас кожне відшкодування ПДВ передбачає 15-20% відкату

Екс-заступник голови ДФС: У нас кожне відшкодування ПДВ передбачає 15-20% відкату
Автор фото: Станіслав Груздєв

Лікарчук запевняє, що Податкова та Митниця повернулись в найгірші часи Клименка

За акціями «Звільнити Насірова» стоїть бізнес і громадський рух. Таку думку в інтверв’ю «Главкому» висловив колишній заступник голови ДФС Костянтин Лікарчук.

«Як я і попереджав рік тому, ми повернулися в найгірші часи Клименка, і навіть пішли вниз», - зазначив він.

Основна проблема податкової та митної політики сьогодні, на думку Лікарчука, полягає в тому, що їх немає.

«Знищується система спрощеного оподаткування, бізнесу не запропоновано якоїсь альтернативи. Митної політики немає. Все на «смотрящих» і так далі. Все погрузло в корупції. Відшкодування ПДВ все корупційне. Як може нормально функціонувати економіка, коли у нас кожне відшкодування ПДВ передбачає 15-20% відкату? Це ж абсурд. Це ж гроші, які фактично виймаються, це корупційна рента, яку беруть конкретні люди. Просто тому, що вони знаходяться на цих посадах...», - розповів колишній заступник голови ДФС.

Коментуючи інформацію про повернення у першому кварталі цього року 22,2 мільярдів гривень ПДВ, він акцентував увагу на тому, що питання не в цифрі.

«Якщо є ПДВ на відшкодування, то він відшкодовується. Він просто повинен відшкодовуватися без хабарів. А у нас відшкодовується з хабарами. От і все. Є ще «схемний» ПДВ. Це ПДВ за ті товари, які ніколи не вироблялися, які існують лише на папері. Дуже багато всяких махінацій з цим податком. Йде відшкодування на свої компанії. І так далі. Тобто хабарі - лише одна частина. Конфлікт між ДФС і Мінфіном полягає в тому якраз, що останні півроку була практика відшкодовувати «ПДВ-схеми». І таке враження складається, що Мінфін намагався в цю тему влізти», - сказав Лікарчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: