Експерт: Холодницький за крок до підписання підозри Суркісам

Експерт: Холодницький за крок до підписання підозри Суркісам
Григорій та Ігор Суркіси

Справа стосується діяльності компанії «Енергомережа»

Видання «РБК-України» повідомляє», що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький готовий підписати підозру НАБУ Григорію та Ігорю Суркісам в рамках розслідування діяльності компанії «Енергомережа». За даними сайту, про це написав на своїй сторінці в Facebook президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, посилаючись на джерела в НАБУ.

За інформацією Охріменка, мова йде про справу компанії «Енергомережа» в рамках якої детективи НАБУ «раніше вже викликали братів Суркісів в якості свідків». «Текст підозри зводиться до того, що компанія «Енергомережа» заробила мільйони на схемах розрахунку між державними і приватними споживачами електроенергії. Її колишній керівник Дмитро Крючков, який з літа минулого року перебуває в розшуку НАБУ, є неформальним представником Григорія та Ігоря Суркісів», – заявив Охріменко.

За його словами, суть «схем», які розкрили детективи НАБУ, могла полягати або в переуступці боргів «Енергомережі», або ж у перерахуванні грошей компанії «помилково».

Крім того, президент Українського аналітичного центру зазначає, що в рамках розслідування цієї справи детективи НАБУ неодноразово викликали братів Суркісів на допити. «Зокрема, детективи мали інформацію про те, що президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс давав вказівки голові правління «Енергомережі» Дмитру Крючкову. А віце-президент УЄФА Григорій Суркіс позичив компанії 4,3 млн грн. Кілька разів брати Суркіси ігнорували запрошення детективів прийти на допит, чим викликали занепокоєння керівника САП Назара Холодницького», – пише експерт.

Охріменко впевнений, як тільки Холодницький підпише підозру, надану НАБУ, братів Суркісів очікує обрання запобіжного заходу. Після цього, за словами експерта, детективи можуть продовжити розслідування справи Григорія та Ігоря Суркісів.

2_02

Нагадаємо, раніше Охріменко писав, що НАБУ розслідує можливу причетність братів Суркісів до виведення значних коштів із державних обленерго.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: