Експерт пояснив, чому Путін погодився взяти участь у зустрічі в Берліні

Експерт пояснив, чому Путін погодився взяти участь у зустрічі в Берліні
Нормандська четвірка

На згоду Путіна взяти участь у зустрічі «нормандської четвірки» зіграла низка факторів

Зустріч «нормандської четвірки» у Берліні для президента РФ Володимира Путіна була спробою вийти з ізоляції. Про це в ефірі «5 каналу» заявив директор Європейської програмної ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» Дмитро Шульга.

«Зіграла низка факторів, по-перше був фактично скасований візит до Франції. Президент Олланд дуже чітко дав зрозуміти, що він не збирається робити ніяких урочистих заходів з Путіним, а виключно готовий обговорити з ним питання Сирії, причому, очевидно, що це буде критика його дій у Сирії. Тоді ж був витік у німецьку пресу, що Меркель серйозно розглядає нові санкції по відношенню до Росії за дії у Сирії…», - нагадав експерт.

На його думку, Путін, отримавши такі сигнали з боку Франції і Німеччини, зрозумів – якщо він не поїде в Берлін на зустріч у «нормандському форматі», то на саміті Європейського Союзу Меркель і Олланд скажуть, що з ним не можна вести розмову. «Він спробував показати, що може розмовляти, хоча б у якихось мінімальних питаннях. Я думаю, що це було з його боку як спроба виходу з такої ізоляції», – зазначив Шульга.

Нагадаємо, 19 жовтня відбулася зустріч глав держав у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в Берліні (Німеччина).

Переговори вели президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: