Експерт припустив, як новий глава НБУ змінить курс долара

Експерт припустив, як новий глава НБУ змінить курс долара
Валерія Гонтарева подала у відставку, яку досі не затвердив парламент

Новий голова Нацбанку, скоріше за все, піде на деяку девальвацію гривні - експерт

Фактична відсутність офіційного голови Нацбанку не надає гривні стабільності, курс якої залежить від долара. Зазначимо, що з кінця серпня офіційний курс долару за інформацією НБУ виріс з 25,4 до 25,9 гривень за $1.

Саме призначення нового офіційного керівника Нацбанку може суттєво вплинути на майбутній курс американської валюти. Про це в коментарі «Главкому» сказав виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко.

За словами Устенка, курс долара залежатиме від політики нового керівництва Нацбанку. «Якщо буде призначений новий  глава НБУ, я б припускав, що він буде проводити помірну політику і думатиме більше про середню та довгострокові перспективи. Новий голова скоріше піде на деяку девальвацію гривні. В такому разі на кінець року ми будемо очікувати курс 28-28,5. Якщо ж курс триматиметься на рівні 26-27 гривень за долар, – це буде сигнал про недалекоглядність нового очільника НБУ», - зазначає експерт.

Нагадаємо, глава НБУ Валерія Гонтарева 6 квітня подала президенту України Петру Порошенку заяву про відставку за власним бажанням з 10 травня 2017 року.

З 11 травня по 7 серпня вона перебувала в оплачуємо відпустці. Виконувачем обов'язків голови Нацбанку призначений її перший заступник Яків Смолій. У серпні стало відомо, Гонтарева з 8 серпня по 26 вересня буде продовжувати перебувати у відпустці.

Детальніше читайте: Впав, піднявся, пішов. Чому росте курс долара?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: